Folk snakker ofte om hvor viktig det er med en god CV og ha et godt nettverk når man søker jobber, eller starter for seg selv. Men hvordan skal man egentlig få formidlet hva man kan, og skille seg ut i mengden? Jeg har lyst til å gi deg tips hvordan du kan markedsføre seg selv.

Janteloven sier at man ikke skal vise seg frem, og tro at man er noe. Men for å skille seg ut i mengden må du vise hva du kan, og la leseren bli kjent med deg slik at de forstår verdien av din kunnskap. Det er blitt litt klisje å si f**k janteloven, men jeg liker det.

Når de fleste tenker på markedsføring relaterer de det til en bedrift eller å få et produkt kjent. Men vi er også et produkt som skal selges inn, både hos arbeidsgivere, i sosial sammenheng og hos nye kunder (hvis du prøver å starte for deg selv). Vi alle trenger å markedsføre noe. Hva er det du vil vise frem?

Under følger mine tips med eksempler til hvordan du kan bedre din synlighet, for de du måtte ønske å markedsføre deg til. Bruk et av tipsene, eller bruk dem alle i jakten på å bedre kjennskap rundt ditt navn.

 

5 tips for å skape et navn folk kjenner igjen:

 

 1. Optimaliser googlesøket av ditt eget navn:
  Å eie hva som kommer opp i googlesøket når noen søker opp navnet ditt kan være positivt. Den beste måten å gjøre dette på er å lage en egen nettside, og kjøp opp navnet ditt som domene. Jeg anbefaler www.domeneshop.com for å kjøpe opp navnet ditt som en url, og plattformen www.wordpress.com for å lage en enkel blogg/nettside. Spør meg gjerne hvis du er usikker på hvordan du gjør dette, eller gjøre det selv helt fra bunn på videoen her.
 2. Lag deg en god LinkedIn-profil, som viser hvem du er:
  Det er mange som har en LinkedIn-profil, men færre vet hvordan de skal utnytte potensialet som følger med en online CV. Personlig liker jeg Iteo sin profilhjelper. Gå inn og last den ned. Den hjelper deg å skape en utrolig god profil. Husk at LinkedIn-profilen også kommer opp i googlesøket.
 3. By på deg selv – Lag godt og relevant innhold:
  Det er viktig at hjemmesiden/bloggen din har relevant og godt innhold, som reflekterer det du vil si noe om. Et eksempel er dette blogginnlegget, der jeg forteller deg det jeg har lært om hvordan du på en enkel måte kan markedsføre deg selv. Ved å lage innhold som byr på den kunnskapen som du sitter med, så viser du hva du kan og du viser samtidig verdien i dine refleksjoner.
 4. Ha en god og oppdatert CV klar:
  Du vet aldri når du får bruk for en oppdatert og god CV. Ta en titt på min gamle CV under. Den trenger ikke å være slik, men en gjennomtenkt og god CV skiller seg ut i mengden. Trust me.
 5. Finn relevante grupper online du kan melde deg inn i:
  Søk opp relevante grupper på de sosiale mediene der du tenker er attrativt for de menneskene du ønsker å nå. Søk etter grupper der det deles innhold som du interesserer deg for. Facebook og LinkedIn er gode valg her, men hvilket sted du velger blir opp til deg. Ikke gape over for mange steder, slik at nettverksbyggingen ikke blir til en tidstyv. Les innleggene i gruppene når det kommer opp noe du synes er interessant, og kommenter når du føler deg klar for å dele din mening.

Selv om du er i en jobb du liker nå, er det viktig å vise hva du kan. Hvem vet hvilke muligheter som kan oppstå fordi du deler av det du kan. Det «verste» du kan skaffe deg er nettverk, og det er jo egentlig noe av det viktigste man kan ha.

Bygg et navn, skriv om ting som interesserer deg, og skaff deg nettverk. Ta et steg nærmere drømmejobben.