Jeg er ikke så flink til å dele tankene mine, og jeg er nok verre til å kalle meg selv «gründer». Men det er på en måte gründer jeg er, i hvertfall en deltidsgründer som prøver å få tid til alt og har det kjempe gøy på veien 😉

I 9 måneder har jeg jobbet i en oppstartsbedrift ved siden av min vanlige fulltidsstilling. En ny bedrift med en visjon om stor vekst, og om å skape noe som bidrar til å løse et problem for andre.

Fra dag 1 har det vært hardt arbeid, sene kvelder og mange meninger om hvor Someday er på vei.

cropped-creative-146379659.jpg

 Jeg har gjort meg opp noen tanker om den reisen jeg (og flere i Someday-teamet) har startet på:

 

1.Jeg trodde ikke jeg ville bruke alle fredagskveldene mine til å sitte og planlegge bedriftsstrategi.

2. Jeg kunne ikke se for meg at vi ville bruke et år på å lansere vårt originale produkt. Med andre ord, har jeg lært at ting tar lenger tid enn det man ser for seg. Noe som har medført at ordene «flytende strategi» og «vi må tenke nytt» har blitt en gjenganger.

3. Jeg må ha den mest tålmodige kjæresten EVER, som holder ut med at jeg nesten aldri er hjemme og aldri har tid til å vaske tøy (Takk gud for feministbevegelsen).

4. Jeg har fått muligheten til å lede et fantastisk team med mennesker som hjelper meg til å bli bedre faglig og som leder, samtidig som de utfordrer meg på akkurat det jeg trenger for å vokse mest i rollen min.

5. Jeg trodde aldri jeg skulle føle meg så stolt som jeg gjorde da Someday ble kåret til en av 50 oppstartbedrifter som du bør følge med på i 2016 av Innovasjonsmagasinet.

6. Jeg tror jeg har grunnlag til å påstå at å starte opp en bedrift er litt av det samme som å få barn (eller kanskje sitte barnevakt): noe kan skje hele tiden, følger du ikke med kan alt gå galt og har du ikke en plan for hvordan du skal strukturere tiden din opplever du et realt kaos!

7. Å være sosial har også blitt en ny situasjon der jeg alltid ankommer ustelt, er litt passe sliten og en smule øltørst. Forresten, øltørst har kanskje ikke forandret seg så veldig mye siden jeg startet i Someday.

8. «Cathrine søker mentor» har blitt et nytt prosjekt jeg jobber med. Å få en mentor innen kommunikasjonsfeltet hadde vært råkult! Jeg trodde aldri jeg skulle ha guts nok til å la noen andre vurdere meg og mitt arbeid, men jeg vil lære.

9. Jeg er også overrasket over hvordan alle oppturene og nedturene i en startup føles sterkere, og hvordan det styrker teamarbeidet. Samtidig så får jeg jobbe med det jeg liker aller mest hver dag (Både før og etter kl 16).

 

Målet mitt er å bli gründer på heltid

 

Målet er å skape og forme min egen arbeidsplass. Høres ikke det fint ut? Det er vel egentlig det de fleste ønsker seg, altså friheten til å velge. Foreløpig føler jeg at jeg er på god vei til å nå målet, men hvem vet hvor denne reisen tar meg… 🙂

Hva er ditt mål?